Skip to main content.
Rubenshuis

Rubenshuis

Registreer
Start of main content.

Terug naar de roots van het Rubenshuis

Peter Paul Rubens nodigt jullie uit in zijn oase van rust midden in de stad. Niet alleen om zijn huis, tuin en prachtig werk te bewonderen, maar ook om er te studeren. Zo gaan we terug naar de bakermat van deze plek. Rubens leidde heel wat leerlingen op in zijn atelier waaronder Anthony van Dyck.

Op die manier heb je naast dé perfecte studieplek ook meteen de perfecte blok break.

Praktisch:

  • Je komt binnen via de achterkant van het Rubenshuis (Kolveniersstraat 20), bel even aan bij aankomst.
  • We vragen om je fiets op de binnenkoer te zetten.
  • Er zijn 10 studeerplekken in het Kolveniershof en 2 'stilteplekken' in de leeszaal van het Rubenianum.
  • Tussen 12 en 13 uur is de balie onbemand. Ga je naar buiten? Dan kan je om 13 uur pas terug naar binnen. Je kan er ook voor kiezen om in huis te blijven of om te zonnen/lunchen/ontspannen in onze tuin.

Adres

Kolveniersstraat 20, 2000

03 201 15 55

Google Maps

Openingsuren

Open op werkdagen van 08:45 – 16:30.

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

wifi - gratis water - lockers - oordopjes - ontspanningsruimte - stopcontacten - gratis museumbezoek

Rolstoeltoegankelijkheid

De studieplek is rolstoeltoegankelijk.

Tijd voor een pauze

Een pauze in het Rubenshuis? Die neem je in de binnentuinen. Daarnaast bevindt het Rubenshuis zich in het hartje van Antwerpen, dus aan eet- en drinkgelegenheden geen gebrek. Ga voor een koffietje tijdens het studeren bij Cafématic of Caffénation. Liever een fris pintje? Ga na het studeren naar het Mechelseplein of de Graanmarkt. Een gezellige study break hou je het beste bij Lints Antwerpen - Patisserie & Tearoom. Eerder zin in langere break? Wandel dan door de winkelstraten en ontdek waarom Antwerpen wel degelijk de stad van de mode is.

Nog verder proeven van het Antwerpse studentenleven in deze wijk of daarbuiten? Neem gratis het gloednieuwe Studentenmagazine mee vanop deze STUDY360-locatie of van aan de onthaalbalie van STAN, smikkel van de interessante verhalen én voel je thuis in ’t Stad.

Bereikbaarheid

Met een Velo station vernoemd naar het museum zelf, is het Rubenshuis heel makkelijk bereikbaar met de fiets. Kom je met je eigen fiets, zet deze dan in de voorziene fietsenstalling. Neem je toch liever het openbaar vervoer? Rubenshuis is bereikbaar vanaf verschillende metrohaltes in de buurt. Aan metrohalte Stadspark stoppen bussen 1 en 13 (Eilandje), 290 en 500, en trams 12 en 24. Vanaf het Stadspark is het 5 minuten wandelen naar het Rubenshuis. Op het Mechelseplein stoppen trams 4 en 7, en aan premetrostation Meir stoppen trams 3, 5, 9 en 15. Beide haltes liggen op 7 minuten wandelen van deze locatie. Jouw ideale route stippel je uit via www.slimnaarantwerpen.be.

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.