Eilandje

MAS

Op de hoogste verdieping van een Antwerps icoon

Het MAS is meer dan een museum. Een wandelboulevard met golvende glaspartijen leidt je helemaal tot boven. Op elke verdieping wacht er een nieuw verhaal over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. Laat je betoveren door het grootste museum van de stad en ontdek waarom de Antwerpenaren er zo verzot op zijn. Studenten zonder hoogtevrees kunnen bovendien genieten van het geweldige uitzicht op het dak. Wie liever met zijn voeten op de grond blijft, kan het kunstwerk ‘Dead Skull’ van Luc Tuymans bewonderen op het plein voor het museum.

LET OP! Je studeert hier in de wandelboulevard, dus maak zeker gebruik van de hoofdtelefoons van Sennheiser. In de winter is het hier ook een beetje frisser dan gewoonlijk, een extra trui zal dus best aangenaam zijn.

Adres

Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

03 338 44 00

Google Maps

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis thee - Lockers - Hoofdtelefoons - Oordopjes - Ontspanningsruimte - Stopcontacten - Gratis toegang tot alle museumzalen

Lockers bevinden zich op het gelijkvloers. De studieruimte en ontspanningsruimte kan je op de achtste verdieping terug vinden.

Rolstoeltoegankelijkheid

De studieplek is toegankelijk met de lift (vraag even hulp aan het onthaal!). Een rolstoeltoegankelijke toilet bevindt zich op de benedenverdieping.

Tijd voor een pauze

Het MAS biedt exclusief voor STUDY360-studenten gratis toegang tot alle museumzalen. Vraag je toegangsticket aan de balie van het MAS een ontspan in één van de museumzalen.

Honger en heb je zelf een picknick bij? Dan kan je terecht in de wandelboulevard en op het panorama van het MAS.

Ook rondom het MAS geen gebrek aan drank- en eetgelegenheden! Geniet van een lekkere koffie bij Black & Yellow Coffee Bar of Georges Espressobar, haal een gezonde lunch of een lekker sapje bij Maona of Story Urban Deli Shop, pizza’s bij Otomat of Da Giovanni (jaja, er is er nu ook eentje op het Eilandje in de Londenstraat), burgers allerhande bij de Burgerij of Ellis Gourmet Burger en heb je nood aan een frisse pint? Dan kan je terecht in één van de cafés rond of in het museum.

Nog meer inspiratie? Op de studieplek vind je de Antwerp Student Guide, met alle must-know adresjes in de buurt.

Bereikbaarheid

Fietsenstallingen vind je aan de vlaggenparade voor het museum of aan de achtergevel bij de inkom. Je Velo-fiets kan je kwijt in het Velostation MAS of Sint-Laureiskaai. Vanaf treinstations Antwerpen Centraal en Antwerpen Berchem kan je gebruik maken van de ‘Blue Bikes’ huurfietsen. Kom je liever met het openbaar vervoer? Je kan gebruik maken van de routeplanner van De Lijn. Bussen 17, 30, 34 en 291 stoppen alvast in de buurt. Of neem tram 7 tot aan het MAS.

In samenwerking met