Skip to main content.
eilandje

Mas

Registreer
Start of main content.

In een Antwerps icoon

Het MAS is meer dan een museum. Een wandelboulevard met golvende glaspartijen leidt je helemaal tot boven. Op elke verdieping wacht er een nieuw verhaal over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. Laat je betoveren door het grootste museum van de stad en ontdek waarom de Antwerpenaren er zo verzot op zijn. Studenten zonder hoogtevrees kunnen bovendien genieten van het geweldige uitzicht op het dak. Wie liever met zijn voeten op de grond blijft, kan het kunstwerk ‘Dead Skull’ van Luc Tuymans bewonderen op het plein voor het museum. Vraag bij je aanmelding een polsbandje om het museum te bezoeken tijdens je pauzes.

LET OP! Je studeert hier in de wandelboulevard.
--> Het gebruik van oordopjes of een koptelefoon is aangeraden.
--> Ontspanningsarea: +2
--> Studeerplekken: +3

Adres

Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

03 338 44 81

Google Maps

Openingsuren

Deze locatie opent om 09:30 en sluit om 23:30. Zorg dus dat je tegen dan buiten staat. Steeds gesloten op maandag.

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

wifi - lockers - ontspanningsruimte - Stopcontacten - Museumbezoek ter ontspanning (vraag je inkombandje aan de balie) - Hoofdtelefoon te lenen via de balie

Rolstoeltoegankelijkheid

De studieplek is toegankelijk met de lift (vraag even hulp aan het onthaal!). Een rolstoeltoegankelijke toilet bevindt zich op de benedenverdieping.

Tijd voor een pauze

Spendeer je pauze in de museumzalen of op de 2e verdieping in de relaxhoek.

Het Eilandje bruist! Voor je het MAS verlaat, ga je best eens kijken op het dak voor een prachtig zicht of bezoek je één van de vele tentoonstellingen die er zijn. Wil je toch de benen iets langer strekken? Loop een rondje langs de prachtige bootjes die er liggen te dobberen, vergaap jezelf aan de architectuur van het Felix Pakhuis of ga langs één van de restaurantjes of koffiebars voor een lunch.

Bereikbaarheid

De studielocatie is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer, met de fiets, te voet of via duurzame deelsystemen. Alle informatie over trajecten en dienstregelingen vind je op www.slimnaarantwerpen.be.

Fietsenstallingen vind je aan de vlaggenparade voor het museum of aan de achtergevel bij de inkom. Je Velo kan je kwijt in het Velostation MAS of Sint-Laureiskaai. Vanaf treinstations Antwerpen Centraal en Antwerpen Berchem kan je ook gebruik maken van de ‘Blue Bikes’ huurfietsen. Kom je liever met het openbaar vervoer? Jouw ideale route stippel je uit met de routeplanner van De Lijn. Bussen 17, 30, 34 en 291 stoppen alvast in de buurt. Of neem tram 7 tot aan het MAS.

In samenwerking met

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.