Historisch Centrum

DIVA

SCHITTERENDE BLOKPLEK

DIVA is het gloednieuwe Diamantmuseum met een hart voor zilver en open sinds 7 mei 2018. Via een uitdagende scenografie, verzonnen verhalen op de audioguide en interactieve doe-elementen word je meegesleept in het verhaal van  550 jaar luxe-industrie in Antwerpen. Ontdek in je blokpauze de geheimen van de diamanthandel in de kluizenruimte of dompel je onder in etiquetteregels aan tafel in de eetkamer. Laat je verrassen door de zes themakamers en verken de rest van de museumsite. Je vindt er een zilversmidsatelier, een juwelen- en museumshop, een bibliotheek, conservatie- en restauratieruimte enzovoort.

Kom studeren in de ruime tentoonstellingszalen waar de tijdelijke tentoonstellingen vanaf het najaar worden opgesteld. Blokken bij DIVA levert jou ongetwijfeld briljante punten op!

Adres

Suikerrui 17-192000 Antwerpen

03 360 52 53

Google Maps

Openingsuren

Deze locatie opent op 24 mei 2018.

Voeg toe aan jouw kalender

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis thee - Gratis water - Lockers - Hoofdtelefoons - Ontspanningsruimte - Ticket voor museumbezoek!

Breng je eigen kopje mee ajb!

De airco blaast eerder koude lucht, afgesteld op de warmte buiten. Breng een extra truitje mee om te vermijden dat je 't kil krijgt.

Rolstoeltoegankelijkheid

DIVA is overal rolstoeltoegankelijk.

Tijd voor een pauze

DIVA bevindt zich in op een steenworp afstand van De Grote Markt. Blijf binnenshuis om in stilte op adem te komen in de zes themazalen van DIVA, a Brilliant Story of ga de deur uit en speel student in eigen stad. Aanschouw de Kathedraal in al haar glorie, waai uit langs De Schelde of ontdek de Vlaeykensgang even verderop.

In de directe omgeving komt elke voedselfanaat aan zijn trekken. Van snel en verantwoord bij Falafel Tof tot minder gezond maar minstens even delicieus bij O’Tacos.

Nog meer inspiratie? Ter plaatse vind je de Antwerp Student Guide, met alle must-know adresjes in de buurt.

Bereikbaarheid

DIVA is goed te bereiken met de fiets. Je eigen tweewieler parkeer je aan een stalling voor de deur of raadpleeg Velo Station (059) Het Steen en (060) Grote Markt even verderop.

Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan via haltes Groenplaats, Melkmarkt of Het Steen. De ideale route plan je met de routeplanner van De Lijn.

In samenwerking met