Skip to main content.

Beurs voor diamanthandel

Registreer
Start of main content.

Laat je punten even hard stralen als de Antwerpse diamanten

Als je aan Antwerpen denkt, denk je natuurlijk eerst aan STAN. Maar als je iets langer nadenkt, besef je weer waarvoor de stad nog bekend staat: de diamanthandel. De Antwerpse Diamantbeurs draagt hier al 110 jaar een hoofdstuk aan bij in hun monumentaal pand in de stationsbuurt. Met al die jaren aan kennis kan je deze plek alleen maar slimmer maken door er te komen studeren. Dus ben je benieuwd hoeveel je trouwring later zal kosten, dan weet je waar je deze blok moet zijn!

Adres

Pelikaanstraat 78, 2018 Antwerpen

 03 231 37 90

Google Maps

Openingsuren

09:00 tot 17:00

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

wifi - gratis water

Rolstoeltoegankelijkheid

Van 26/12 tot en met 30/12/2022 is de ingang aan de Pelikaanstraat gesloten. U kan ons gebouw binnen gaan via de ingang aan de Hoveniersstraat 51.

Tijd voor een pauze

In de buurt van deze locatie zijn er eet- en drankgelegenheden genoeg om je buikje te vullen tijdens je koffiebreak of lunch. Je hebt de keuze uit grote ketens zoals Starbucks, Dunkin' Donuts en Le Pain Quotidien maar ook lokale bakkers waaronder Heimisch Gebak en Steinmetz. Heb je zelf je eten voorzien en zoek je naar een manier om je hoofd leeg te maken? Maak dan een wandeling door het Stadspark. Zit je voor op schema en mag het wat langer duren? Bezoek dan de ZOO Antwerpen of het heerlijke museum Chocolate Nation.

Nog verder proeven van het Antwerpse studentenleven in deze wijk of daarbuiten? Neem gratis het gloednieuwe Studentenmagazine mee vanop deze STUDY360-locatie of van aan de onthaalbalie van STAN, smikkel van de interessante verhalen én voel je thuis in ’t Stad.

Bereikbaarheid

De Beurs voor Diamanthandel is gelegen aan het Centraal Station en dus goed bereikbaar op alle manieren. Een trein-, bus- en tramhalte vind je om de hoek van het gebouw. Stippel jouw ideale route uit via www.slimnaarantwerpen.be. Kom je liever met de fiets? Je eigen fiets kan je keurig kwijt in de voorziene stalling of parkeer je Velo in een station in de buurt (we raden station Centraal Station of De Keyserlei aan).

 

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.