Skip to main content.
Borgerhout

Scoutshuis

Registreer
Start of main content.

Sla je studiekamp op in het Scoutshuis

Het  Scoutshuis bevindt zich in een gepimpt kantoorgebouw aan de Plantin en Moretuslei en kan de meest gezellige studeerplek worden waar je ooit al bent geweest! Het doet dienst als overnachtingsplek voor scoutsleden en andere groepen maar de vergaderzalen in het gebouw zijn prima geschikt voor blokkende studenten.

Adres

Wilrijkstraat 45
2140 Antwerpen

03 226 46 06

Google Maps

Openingsuren

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

wifi - gratis water - oordopjes - ontspanningsruimte - Stopcontacten

Breng je eigen drinkfles mee!

Rolstoeltoegankelijkheid

Er is een lift ter beschikking en aangepast sanitair op de derde verdieping.

Tijd voor een pauze

Je hoeft voor een leuke blokpauze het Scoutshuis  niet te verlaten! Zin om een frisse neus op te halen? Dan kan je pauzeren in de tuin. Het Scoutshuis bevindt zich vlak naast Zurenborg, één van de meest gezellige wijken van Antwerpen. Een korte wandeling naar de Dageraadplaats en je hebt de lunchplekjes voor het uitkiezen: ga voor lekkere sushi naar Kabuki, hotdogs en ander lekkers naar Aan het Strand van Oostende, of slaag al het nodige in voor een lekkere picknick bij bakkerij Gijbels. Na het studeren kan je naar de Draakplaats gaan om jezelf te trakteren op wat lekkere drankjes in Den Draak of Gitanes, of wat comfort food bij Pizzeria Bellini. Voor een actieve studiepauze kan je bij de buren (Zwembad Plantin Moretus) een frisse duik nemen. Als je jonger bent dan 25 jaar kan je hier voor 1,50 euro drie uur zwemmen.

Nog verder proeven van het Antwerpse studentenleven in deze wijk of daarbuiten? Neem gratis het gloednieuwe Studentenmagazine mee vanop deze STUDY360-locatie of van aan de onthaalbalie van STAN, smikkel van de interessante verhalen én voel je thuis in ’t Stad.

Bereikbaarheid

Het Scoutshuis bevindt zich op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem. Ben je met de fiets? Je kan je fiets zeker kwijt in een stalling in de buurt van het gebouw. Je kan ook het Velo station NMBS Oost vinden op de hoek van de straat. Er zijn een aantal bussen en trams die in de buurt van het Scoutshuis een halte hebben, zoals tram 24 en bus 20. Check voor jouw beste route www.slimnaarantwerpen.be.

In samenwerking met

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.