Harmonie

Provinciehuis

Studeer in een architecturaal kunstwerk

Het nieuwe Provinciehuis is dé ideale plaats om je brein te motiveren in stijl! Het gebouw heeft een mooie kromming en is bedekt met driehoekige ramen, waardoor de moderne uitstraling helemaal tot zijn recht komt. Het Provinciehuis is niet enkel wondermooi, maar staat het ook helemaal in het teken van duurzaamheid, comfort, veiligheid en toegankelijkheid. Het compacte gebouw is 58 meter hoog en telt 14 verdiepingen, plaats zat dus om al die boeken in je hoofd te blokken!

Adres

Koningin Elisabethlei 22
2018, Antwerpen

Google Maps

Openingsuren

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis thee - Gratis water

Meld je aan aan het onthaal. Hier krijg je een badge en instructies om op een van de volgende verdiepen te kunnen studeren:

• Verdieping 3 (6 studeerplekken)
• Verdieping 11 (6 studeerplekken)
• Congrescentrum, verdieping +1 (12 studeerplekken)

Je fiets is welkom in onze ondergrondse fietsenstalling (bezoekersgedeelte). Ga via de trap met de lage treden naast de parkinginrit naar de fietsenstalling (kant Koningin Elisabethlei). Via diezelfde trap wandel je langs buiten naar de inkomhal. Denk eraan om je fiets op slot te leggen!

Rolstoeltoegankelijkheid

Het provinciehuis is rolstoeltoegankelijk.

Tijd voor een pauze

Ben je het blokken even beu en heb je nood aan een welverdiende pauze? Voor een koffiepauze kan je terecht bij Fosbury & Sons Coffeelabs, bij een (groot) hongertje bij Italiaans restaurant A Tavola en voor een beloning na het studeren bij De Koninck. Deze drie topadresjes zijn allemaal op wandelafstand van het Provinciehuis, waardoor je niet te veel tijd verliest.

Bereikbaarheid

Het Provinciehuis is super makkelijk bereikbaar. Haltes Provinciehuis (lijn 2, 6, 17, 30 en 191), Lokkaardstraat (lijn 22) en Harmonie (lijn 2, 6, 7, 15, 17, 30 en 191) liggen op een steenworp van deze op-en-top studielocatie! Stippel je eigen route uit via de routeplanner van De Lijn. De dichtstbijzijnde Velo-stations zijn 042-Harmonie, 046-De Merode en 099-Generaal Leman.

Je fiets is welkom in onze ondergrondse fietsenstalling (bezoekersgedeelte).
Ga via de trap met de lage treden naast de parkinginrit naar de fietsenstalling (kant Koningin Elisabethlei). Via diezelfde trap wandel je langs buiten naar de inkomhal.
Denk eraan om je fiets op slot te leggen.