Skip to main content.

Momenteel zijn alle locaties gesloten. De volgende editie start op 30 april 2024.

harmonie

Provinciehuis

Registreer
Start of main content.

Studeren in een architecturaal kunstwerk

Het nieuwe provinciehuis is de ideale plek om je brein in stijl te motiveren!

Het gebouw heeft een mooie welving en meerdere driehoekige ramen, waardoor zijn moderne uitstraling goed tot zijn recht komt.

Bovendien is het provinciehuis niet alleen mooi, maar staat het ook in het teken van duurzaamheid, comfort, veiligheid en bereikbaarheid. Het compacte gebouw is 58 meter hoog en telt 14 verdiepingen.

Studeren doe je in de bibliotheek, waar er genoeg ruimte is om al die boeken in je hoofd te stoppen!

 

Adres

Koningin Elisabethlei 22
2018, Antwerpen

Google Maps

Openingsuren

Open op werkdagen van 08:30 tot 18:00.

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

wifi - gratis koffie - gratis thee - gratis water

Rolstoeltoegankelijkheid

Het provinciehuis is rolstoeltoegankelijk.

Tijd voor een pauze

Ben je het blokken even beu en heb je nood aan een welverdiende pauze? Voor een kleine lunch kan je terecht bij Midori voor een lekkere wrap of focaccia, bij een (groot) hongertje bij Italiaans restaurant A Tavola  en voor een beloning na het studeren bij De Koninck. Deze drie topadresjes zijn allemaal op wandelafstand van het Provinciehuis, waardoor je niet te veel tijd verliest.

Nog verder proeven van het Antwerpse studentenleven in deze wijk of daarbuiten? Neem gratis het gloednieuwe Studentenmagazine mee vanop deze STUDY360-locatie of van aan de onthaalbalie van STAN, smikkel van de interessante verhalen én voel je thuis in ’t Stad.

Bereikbaarheid

Het Provinciehuis is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer, met de fiets, te voet of via duurzame deelsystemen. Alle informatie over trajecten en dienstregelingen vind je op www.slimnaarantwerpen.be.

Haltes Provinciehuis (lijn 2, 6, 17, 30 en 191), Lokkaardstraat (lijn 22) en Harmonie (lijn 2, 6, 7, 15, 17, 30 en 191) liggen op een steenworp van deze op-en-top studielocatie!

Met de tweewieler? De dichtstbijzijnde Velo stations zijn 042-Harmonie, 046-De Merode en 099-Generaal Leman. Je fiets is ook welkom in de bovengrondse of ondergrondse fietsenstalling. Voor de ondergrondse bezoekersfietsenstalling ga je via de trap met de lage treden naast de parkinginrit naar de fietsenstalling (kant Koningin Elisabethlei). Via diezelfde trap wandel je langs buiten naar de inkomhal.Denk eraan om je fiets op slot te leggen.

Krijg handig reisadvies en stippel de beste route voor jou uit via Slim Naar Antwerpen.

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.