Bekijk onze FAQ voor alle info over corona-proof studeren tijdens deze wintereditie.
Legde je een positieve zelftest af of ervaar je corona-symptonen binnen de 48 uur nadat je op één van onze STUDY360-locaties studeerde? Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact op via ons noodnummer 04 89 91 56 60.

Harmonie

Provinciehuis

Studeer in een architecturaal kunstwerk

Het nieuwe Provinciehuis is dé ideale plaats om je brein te motiveren in stijl! Het gebouw heeft een mooie kromming en is bedekt met driehoekige ramen, waardoor de moderne uitstraling helemaal tot zijn recht komt. Het Provinciehuis is niet enkel wondermooi, maar staat het ook helemaal in het teken van duurzaamheid, comfort, veiligheid en toegankelijkheid. Het compacte gebouw is 58 meter hoog en telt 14 verdiepingen, plaats zat dus om al die boeken in je hoofd te blokken!

Adres

Koningin Elisabethlei 22
2018, Antwerpen

Google Maps

Openingsuren

Deze locatie opent op 6 december 2021.

De federale richtlijnen schrijven voor dat er in bibliotheken verplicht een mondmasker moet worden gedragen.
Ook in de bibliotheek van het Provinciehuis is deze richtlijn van toepassing, ook wanneer je aan tafel zit.

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI

Door COVID-19 is de werking van ons gebouw sterk aangepast en mag je er niet meer vrij rondwandelen. Draag een mondmasker vanaf het binnenkomen, registreer je bij het onthaal. Aan de inkombalie en op de verdieping van je studeerplek staat er een ontsmettingszuil. Klaar met studeren? Reinig je studeerplek zodat een volgende student kan beschikken over een veilige studeerplek. Dorst ? Neem je eigen flesje drank mee.

Rolstoeltoegankelijkheid

Het provinciehuis is rolstoeltoegankelijk.

Tijd voor een pauze

Ben je het blokken even beu en heb je nood aan een welverdiende pauze? Voor een kleine lunch kan je terecht bij Midori voor een lekkere wrap of focaccia’, bij een (groot) hongertje bij Italiaans restaurant A Tavola  en voor een beloning na het studeren bij De Koninck. Deze drie topadresjes zijn allemaal op wandelafstand van het Provinciehuis, waardoor je niet te veel tijd verliest.

Openingsuren en take-away services wijzigen snel in coronatijden, check dus zeker eerst de digitale kanalen van deze spots zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan! 

Nog verder proeven van het Antwerpse studentenleven in deze wijk of daarbuiten? Neem gratis het gloednieuwe Studentenmagazine mee vanop deze STUDY360-locatie of van aan de onthaalbalie van STAN, smikkel van de interessante verhalen én voel je thuis in ’t Stad.

Bereikbaarheid

Het Provinciehuis is super makkelijk bereikbaar. Haltes Provinciehuis (lijn 2, 6, 17, 30 en 191), Lokkaardstraat (lijn 22) en Harmonie (lijn 2, 6, 7, 15, 17, 30 en 191) liggen op een steenworp van deze op-en-top studielocatie! Jouw ideale route stippel je uit met de routeplanner van De Lijn. De dichtstbijzijnde Velo-stations zijn 042-Harmonie, 046-De Merode en 099-Generaal Leman.

Je fiets is welkom in onze bovengrondse of ondergrondse fietsenstalling. Voor de ondergrondse bezoekersfietsenstalling ga je via de trap met de lage treden naast de parkinginrit naar de fietsenstalling (kant Koningin Elisabethlei). Via diezelfde trap wandel je langs buiten naar de inkomhal.
Denk eraan om je fiets op slot te leggen.

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.