Skip to main content.
harmonie

Provinciehuis

Registreer
Start of main content.

COMFORT TEN TOP

In het hart van ’t Stad vind je het Antwerpse provinciehuis, een architecturaal pareltje en technisch hoogstandje dat comfort, veiligheid, bereikbaarheid en duurzaamheid uitstraalt. En nu kun jij als student hier ook van genieten!

Met zijn moderne vorm en 683 driehoekige ramen is het Provinciehuis een blikvanger in Antwerpen. Met een hoogte van 58 meter behoort het tot de hogere gebouwen van de stad. Wil jij tijdens het studeren ook met kop en schouders boven de rest uitsteken? Dit is de perfecte plek voor jou! Installeer jezelf in de bibliotheek en knallen maar.

 

Adres

Koningin Elisabethlei 22
2018, Antwerpen

Google Maps

Openingsuren

Open op werkdagen van 08:30 tot 18:00.

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

wifi - gratis koffie - gratis thee - gratis water

Rolstoeltoegankelijkheid

Het provinciehuis is rolstoeltoegankelijk.

Tijd voor een pauze

Ben je het blokken even beu en heb je nood aan een welverdiende pauze? Voor een kleine lunch kan je terecht bij Boker Tov Markgrave. Eerder een grote honger? Ontdek het Italiaanse menu van restaurant A Tavola. Bij eetcafé De Pelgrim van Brouwerij De Koninck kan je tijdens je pauze of na het studeren, terecht voor een welverdiend drankje. Deze drie topadresjes zijn allemaal op wandelafstand van het Provinciehuis, waardoor je niet te veel tijd verliest. Zin om de benen te strekken? Wandel langs de beelden en de muziekkiosk in het Koning Albertpark of zet je op een bankje in het Harmoniepark. Als je dan toch in het Harmoniepark bent, kun je evengoed een overheerlijke koffie oppikken bij Nives.

Bereikbaarheid

Het Provinciehuis is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer, met de fiets, te voet of via duurzame deelsystemen. Alle informatie over trajecten en dienstregelingen vind je op www.slimnaarantwerpen.be.

Haltes Provinciehuis (lijn 2, 6, 17, 30 en 191), Lokkaardstraat (lijn 22) en Harmonie (lijn 2, 6, 7, 15, 17, 30 en 191) liggen op een steenworp van deze op-en-top studielocatie!

Met de tweewieler? De dichtstbijzijnde Velo stations zijn 042-Harmonie, 046-De Merode en 099-Generaal Leman. Je fiets is ook welkom in de bovengrondse of ondergrondse fietsenstalling. Voor de ondergrondse bezoekersfietsenstalling ga je via de trap met de lage treden naast de parkinginrit naar de fietsenstalling (kant Koningin Elisabethlei). Via diezelfde trap wandel je langs buiten naar de inkomhal.Denk eraan om je fiets op slot te leggen.

Krijg handig reisadvies en stippel de beste route voor jou uit via Slim Naar Antwerpen.

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.