Studentenbuurt

Letterenhuis

Met je neus in de boeken

Het Letterenhuis ligt in de Universiteitsbuurt en bewaart het literaire archief van Vlaanderen. Om de leeszaal te bereiken, loop je doorheen het museum waar je onder andere Conscience, Van Ostaijen, Streuvels, Claus en Hemmerechts tegenkomt én je zit er zij aan zij met biografen en andere onderzoekers. Breng tijdens je pauze zeker een bezoekje aan de collectie: De mooiste en meest aansprekende stukken uit het archief vertellen je het boeiende verhaal van de Vlaamse letteren in de 19de en 20ste eeuw.

Adres

Minderbroedersstraat 22
2000 Antwerpen

Google Maps

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis thee - Gratis water - Lockers - Hoofdtelefoons - Stopcontacten

Eigen drinkbeker en/of kop meebrengen

Rolstoeltoegankelijkheid

Laat je even helpen bij het trapje aan de ingang. Verder is de locatie volledig rolstoeltoegankelijk, met een lift naar de studieplek en een toegankelijke toilet op de gelijkvloerse verdieping

Tijd voor een pauze

Met eten dat je zelf hebt meegebracht kan je terecht in de pauzehoek naast de leeszaal van het Letterenhuis.

Nood aan een frisse neus? Het Letterenhuis ligt op de rand van het oude stadscentrum, je bent er vlak bij het prachtige Hendrik Conscienceplein, de Groenplaats en de Grote Markt. Op zoek naar wat te eten of te drinken? Op de Minderbroedersrui vind je onder andere café Normo voor overheerlijke koffie en Tartine, voor een lekkere lunch. In de Wolstraat vindt je het eethuisje Jam en het reiscafé ViaVia, waar je overigens ook heerlijk kunt dineren. Een pintje en een snack aan het einde van de dag? Probeer Bar Buenos Aires eens, ook te vinden op de Minderbroedersrui.

Nog meer inspiratie? Op de studieplek vind je de Antwerp Student Guide, met alle must-know adresjes in de buurt.

Bereikbaarheid

Fietsenstallingen vind je op de Minderbroedersrui en ook Je Velo-fiets kan je kwijt in het Velostation op de Minderbroedersrui. Vanaf treinstations Antwerpen Centraal en Antwerpen Berchem kan je gebruik maken van de ‘Blue Bikes’ huurfietsen.

Kom je liever met het openbaar vervoer? Je kan gebruik maken van de routeplanner van De Lijn. Bussen 17, 30 en 34 stoppen alvast in de buurt (Hessenbrug). In metrohalte Groenplaats stoppen tram 3, 5, 9 en 15. Al deze trams komen vanaf het Centraal Station (halte Astrid of Diamant). Tram 7 stopt aan Klapdorp en trams 11, 12 en 24, die voor het station stoppen, brengen je tot in de Wolstraat. Van daar is het 5 minuten wandelen naar het Letterenhuis.

In samenwerking met