Skip to main content.

Letterenhuis

Registreer
Start of main content.

Calling all bookworms! Want speciaal voor STUDY360 stelt het Letterenhuis 20 study spots ter beschikking. Het Letterenhuis is een letterkundig archief dat sinds 1933 alles verzamelt over Vlaamse auteurs. In hun archief zitten ondertussen al 2 miljoen brieven en handschriften, 130.000 foto’s en 50.000 affiches. Daar zit dus heel wat knowledge in. Lucky you, want boven die archieven mag jij studeren! De kennis die daarin zit, zal je dus recht vanuit de archieven tot in je brein voelen vloeien.

Adres

Minderbroedersstraat 22
2000 Antwerpen

+32 3 222 93 20

Google Maps

Openingsuren

09:00 tot 16:30

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

wifi - gratis water

Rolstoeltoegankelijkheid

Het gebouw is jammer genoeg niet erg rolstoeltoegankelijk. Ben je minder mobiel en wil je toch graag op deze locatie komen studeren? Dan graag vooraf een seintje. Bel ons even, dan bekijken we wat er kan.

Tijd voor een pauze

Het Letterenhuis ligt tussen het stadscentrum en de studentenbuurt, aan pauzeplekjes dus geen gebrek. Nood aan koffie? Steek gewoon even de straat over richting Minderbroedersrui voor een koffietje bij Normo of een boke bij Maison Tartine. Op 1, 2 3, wandel je naar de Lange Koepoortstraat waar niet alleen ToiToiToi en Mr. Pickles klaarstaan met lekker koffietjes, maar ook Tartoer je voorziet van een goeie croque. Wandel je nog wat verder, dan vind je op de Melkmarkt heerlijke slices pizza van Pizarro. Zin in een lekker soepje, quiche of boterham? Spring dan eens binnen bij Simply Marie op het Conscienceplein.

Bereikbaarheid

Het Letterenhuis is makkelijk te bereiken. Kom je met het openbaar vervoer? Dan stap je af aan de Groenplaats of de Meir. Daar stoppen niet alleen trams 3, 9, 5 en 15, maar ook bussen 180, 181, 182, 183 en 22. Met tram 7 stap je af aan de Keizerstraat en met bus 17 aan halte Hessenbrug. Toch liever met de Velo? Er zijn 3 velostations in de buurt op Klapdorp, Minderbroedersrui en het Mutsaardplein. Je zal die Velo dus altijd wel ergens kwijt geraken!

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.