STUDY360 is afgelopen. Hou begin mei onze website in de gaten en kom te weten welke locaties er komende editie deelnemen.

Nieuw Zuid

Den Bell

Art-deco op het nieuwe zuid

Den Bell is een begrip in Antwerpen. Aan het einde van de 19e eeuw was het de eerste buitenlandse vestiging van de wereldberoemde telefoonfabrikant. Nu huisvest het karakteristieke gebouw meer dan 2 600 medewerkers van Stad Antwerpen.

De toren van Den Bell is een echte landmark in de stad. De monumentale trap en gebogen glasgevel aan het binnenplein worden geprezen om hun unieke architectuur. Ook in het gebouw zijn er verschillende art-deco stijlelementen bewaard, waaronder het dambordpatroon in de centrale hal.

Studenten zijn welkom op de negende verdieping om er samen te studeren met zicht op de stad. Er worden twee vergaderzalen beschikbaar gesteld, voor telkens 10 studenten. De andere vergaderzalen worden gebruikt door stadsmedewerkers voor meetings of een opleiding. Sla in de coffee corner gerust een praatje met hen en kom meer te weten over dit administratieve hoofdcentrum van onze stad.

Adres

Francis Wellesplein 1
2018 Antwerpen

03 338 65 54 (Medewerkers Selectiecentrum)

Google Maps

Openingsuren

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis water - Ontspanningsruimte - Stopcontacten

Rolstoeltoegankelijkheid

Den Bell is rolstoelvriendelijk.  Vanuit de centrale hal, brengt een brede lift je tot op de 9e verdieping.  Je vindt daar ook rolstoeltoegankelijke toiletten.

Tijd voor een pauze

Lunchen of even de benen strekken? Met eten dat je zelf hebt meegebracht kan je terecht in de koffiehoek naast de studieruimte.

Je kan ook aanschuiven in het bedrijfrestaurant op de gelijkvloerse verdieping. Daar eet je een broodje, sla of een warme maaltijd, te betalen met bancontact.  Je kan er tussendoor ook terecht voor een versnapering.

Op de negende verdieping van de toren kan je even chillen aan een hoge tafel of ontspannen op een sportieve deskbike.

Bereikbaarheid

Vanuit het grootste deel van de stad is Den Bell goed en snel bereikbaar met de fiets of Velo:

Je kan je fiets parkeren in één van de talrijke fietsenstallingen naast de hoofdingang aan het Francis Wellensplein.

Er zijn 2 ruime Velo-stations in de Boudewijnsstraat (085 Den Bell + 159 Den Bell 2).

Vanaf de stations Antwerpen Centraal en Antwerpen Berchem kan je gebruik maken van een Blue Bike huurfiets of Velo.

In de omgeving van Den Bell stoppen verschillende tram en buslijnen. Voor meer concreet reisadvies, check de routeplanner van De Lijn.

In samenwerking met