Er zijn momenteel wat problemen met het real-time inchecken. We werken er hard aan dit zo snel mogelijk op te lossen. Dank voor jullie geduld en begrip.

Ben je ziek geworden en heb je op één van onze locaties gestudeerd? Bel dan aub zo snel mogelijk ons noodnummer: 0489915660. Als we weten wie er wanneer en waar ziek is geworden, kunnen we contact opnemen met de andere studenten die daar tegelijkertijd hebben gestudeerd.

Nieuw Zuid

Den Bell

Art-deco op het nieuwe zuid

Den Bell is een begrip in Antwerpen. Aan het einde van de 19e eeuw was het de eerste buitenlandse vestiging van de wereldberoemde telefoonfabrikant. Nu huisvest het karakteristieke gebouw meer dan 2 600 medewerkers van Stad Antwerpen.

De toren van Den Bell is een echte landmark in de stad. De monumentale trap en gebogen glasgevel aan het binnenplein worden geprezen om hun unieke architectuur. Ook in het gebouw zijn er verschillende art-deco stijlelementen bewaard, waaronder het dambordpatroon in de centrale hal.

Adres

Francis Wellesplein 1
2018 Antwerpen

03 338 65 54 (Medewerkers Selectiecentrum)

Google Maps

Openingsuren

Deze locatie opent op 23 November

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Stopcontacten

Rolstoeltoegankelijkheid

Den Bell is rolstoelvriendelijk.  Vanuit de centrale hal, brengt een brede lift je tot op de 9e verdieping.  Je vindt daar ook rolstoeltoegankelijke toiletten.

Tijd voor een pauze

Lunchen of even de benen strekken? Ga een blokje om en haal een cappuccino of koffie bij Copper, Starfisch & Coffee of Butchers Coffee. Ze hebben ook thee voor de niet-koffie-liefhebbers, uiteraard ;-).

Wil je de wijk nog verder verkennen? Check de Studentengids Antwerpen met zeven wandelingen op studentenmaat. Ideaal om even je neus mee buiten te steken!

Openingsuren en take-away services wijzigen snel in coronatijden, check dus zeker eerst de digitale kanalen van deze spots zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan!

Bereikbaarheid

Vanuit het grootste deel van de stad is Den Bell goed en snel bereikbaar met de fiets of Velo:

Je kan je fiets parkeren in één van de talrijke fietsenstallingen naast de hoofdingang aan het Francis Wellensplein.

Er zijn 2 ruime Velo-stations in de Boudewijnsstraat (085 Den Bell + 159 Den Bell 2).

Vanaf de stations Antwerpen Centraal en Antwerpen Berchem kan je gebruik maken van een Blue Bike huurfiets of Velo.

In de omgeving van Den Bell stoppen verschillende tram en buslijnen. Voor meer concreet reisadvies, check de routeplanner van De Lijn.

In samenwerking met