STUDY360 is afgelopen. Houd begin december onze website in de gaten en kom te weten welke locaties er komende editie (vanaf 7 dec tot en met 28 januari) deelnemen.

Zuid

Campus National

HET DERDE MOOISTE GEBOUW VAN ANTWERPEN

Campus National van Thomas More Antwerpen is de ‘engagementscampus’ van Thomas More. Gebouwd aan het einde van de 19e eeuw als een huurkazerne, is het nu een gebouw met meerdere functies, maar nog steeds een sociale boel. Je vindt er een polyvalente zaal, leercentrum, studentenkamers, co-working places en een café. Het gebouw werd in 2015 uitgeroepen tot het derde mooiste gebouw van Antwerpen en met een beetje geluk kijkt jouw studieplek uit op de prachtige binnentuin van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Studeren in een mooie en inspirerende omgeving dus.

Adres

Kronenburgstraat 62 - 68
2000 Antwerpen

03 241 08 06

Google Maps

Openingsuren

Deze locatie opent op 3 augustus 2020.
Laatste dag: 31 augustus 2020

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Gratis water - Gratis fruit - Computers - Lockers - Hoofdtelefoons - Ontspanningsruimte - Stopcontacten

Café bemand door studenten. Uitgebreide drankkaart in café aan studentvriendelijke prijzen! Ook versnaperingen en dagelijks taart van 'Tarte Francoise'! Hervulbare waterflesjes verkrijgbaar. Vraag je favoriete 'plaat' aan in het café.

Rolstoeltoegankelijkheid

Alle ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk, inclusief de toiletten.

Tijd voor een pauze

Met het eten dat je zelf hebt meegebracht kan je terecht in het Café van Campus National. Amanda zorgt dagelijks voor een lekkere warme maaltijd, geleverd in een ‘Indische Tiffin’. Bestellen aan de toog van het café voor lunch of dinner.

Wil je liever een frisse neus halen? Het Antwerpse Zuid biedt jou zodanig veel ontspanningsmogelijkheden, dat doseren een uitdaging zal zijn. ‘s Middags iets eten kan vlakbij in de hippe fonkelnieuwe lunchbar Mirlo’s of heerlijke vegetarische gerechtjes van De Broers van Julienne of de nieuwe Humusbar ‘Hümme’ . Voor een broodje of heerlijke koffie kan je terecht in de ultieme hipsterbar Vitrin.

Gewoon even de benen strekken? Maak een wandeling langs het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, de Waterpoort of de Gedempte Zuiderdokken. Je dag goed afsluiten kan in de Chat Le Roi, de Kulminator of in de vele cafés van het Mechelseplein, zoals de Zeppos of Korsakov.

Nog meer inspiratie? Op de studieplek vind je de Antwerp Student Guide, met alle must-know adresjes in de buurt.

Bereikbaarheid

Een fietsenstalling vind je in de kelder van de campus. Je Velostation (072 – Tropisch Instituut) vind je vlak bij de deur, in de Kronenburgstraat.

Kom je liever met de bus of tram? Gebruik dan de routeplanner van de De Lijn. Tram 4 en bus 22, 180, 181, 182 en 183 stoppen alvast in de buurt aan de Nationalestraat en tram 8 en 10 stoppen op de Leien aan de halte Kasteelpleinstraat.

In samenwerking met