STUDY360 is afgelopen. Houd begin mei onze website in de gaten en ontdek de studielocaties voor de volgende blokperiode!

Zuid

Campus National

Het derde mooiste gebouw van Antwerpen

Campus National van Thomas More Antwerpen is relatief nieuw in het Antwerpse onderwijslandschap, maar wel eentje van formaat. Gebouwd aan het einde van de 19e eeuw als een huurkazerne, is het nu een gebouw met meerdere functies, maar nog steeds een sociale boel. Je vindt er een polyvalente zaal, leercentrum en Café. Het gebouw werd in 2015 uitgeroepen tot het derde mooiste gebouw van Antwerpen en met een beetje geluk kijkt jouw studieplek uit op de prachtige binnentuin van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Studeren in een mooie en inspirerende omgeving dus.

Adres

Kronenburgstraat 62 - 68,
2000 Antwerpen

Google Maps

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis thee - Gratis water - Computers - Lockers - Koptelefoons - Ontspanningsruimte - Stopcontacten, appels

Breng je eigen mok of beker mee

Rolstoeltoegankelijkheid

Alle ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk, inclusief de toiletten.

Tijd voor een pauze

Met het eten dat je zelf hebt meegebracht kan je terecht in het Café van Campus National. Op dinsdag, woensdag en donderdag kan je een Salad in a Bowl bestellen. Deze gezonde break kan de dag zelf voor 10 uur besteld worden in het Café.

Wil je liever een frisse neus halen? Het Antwerpse Zuid biedt jou zodanig veel ontspanningsmogelijkheden, dat doseren een uitdaging zal zijn. ‘s Middags iets eten kan vlakbij in de hippe fonkelnieuwe lunchbar Mirlo’s of heerlijke vegetarische gerechtjes van De Broers van Julienne. Voor een broodje of heerlijke koffie kan je terecht in de ultieme hipsterbar Vitrin.

Gewoon even de benen strekken? Maak een wandeling langs het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, de Waterpoort of de Gedempte Zuiderdokken. Je dag goed afsluiten kan in de Chat Le Roi, de Kulminator of in de vele cafés van het Mechelseplein, zoals de Zeppos of Korsakov.

Nog meer inspiratie? Op de studieplek vind je de Antwerp Student Guide, met alle must-know adresjes in de buurt.

Bereikbaarheid

Een fietsenstalling vind je in de kelder van de campus. Je Velostation (072 – Tropisch Instituut) vindt je vlak bij de deur, in de kronenburgstraat. Kom je liever met de bus of tram? Gebruik dan de routeplanner van de De Lijn. Tram 4 en bus 22, 180, 181, 182 en 183 stoppen alvast in de buurt.

In samenwerking met