Ben je ziek geworden en heb je op één van onze locaties gestudeerd? Bel dan direct ons noodnummer: 0489 91 56 60.

Theaterbuurt

Arenberg

Toi toi toi!

Voor de echte cultuurfanaten onder ons is het een droom die uitkomt: studeren in één van de hipste cultuurhuizen van Antwerpen, dé Arenberg. Al jaren is de Arenberg het cultureel centrum van de theaterbuurt en vormt het een broedplaats voor uiteenlopend artistiek talent. Van grappenmakers en rock ‘n rollers tot nachtegaaltjes en nu dus ook de blokkende student; iedereen is hier van harte welkom om inspiratie op te doen en gebruik te maken van de Arenberg als ultieme inspirerende voedingsbodem.

Adres

Willem Tellstraat z/n, 2000 Antwerpen (ingang via gietijzeren poort achteraan)

0476965487

Google Maps

Openingsuren

Deze locatie opent op 19 april 2021.

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis thee - Gratis water - Ontspanningsruimte - ping pong tafel, frisbee, basketbal, voetbal en badminton

Beste studenten, We merken dat de coronamaatregelen niet altijd even nauw gerespecteerd worden. We vragen jullie nadrukkelijk om steeds je mondmasker te dragen (behalve als je studeert aan je tafel), om de handen voldoende te ontsmetten en om steeds 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook bij het wachten aan de ingang, let er steeds op dat je de social distance van 1,5m respecteert. Bedankt om hier rekening mee te houden. Team Arenberg

Rolstoeltoegankelijkheid

De Arenberg is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op het gelijkvloers en aan de Grote Zaal bevinden zich ook aangepaste sanitaire voorzieningen.

Tijd voor een pauze

Gun jezelf een frisse neus en wat extra vitamine D tijdens een wandeling door Den Botaniek. Haal bagels bij Barnini, lunch bij Fabrik of een coffee to go bij Kaffeenini. Dan kun je er daarna weer tegenaan! Hongerige studentjes kunnen terecht bij Frites Atelier voor fancy frietjes om af te halen. Wij voorzien in huis ook sportmaterialen zodat je een sportieve pauze kan inlassen. Let er steeds wel op dat je de coronamaatregelen respecteert.

Wil je de wijk nog verder verkennen? Check de Studentengids Antwerpen met zeven wandelingen op studentenmaat. Ideaal om even je neus mee buiten te steken!

Openingsuren en take-away services wijzigen snel in coronatijden, check dus zeker eerst de digitale kanalen van deze spots zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan! 

Bereikbaarheid

Vanaf de studentenbuurt en vanaf Antwerpen Centraal Station is het ongeveer 15 minuten stappen naar de Arenberg. Slecht weer of stiekem geen zin om te wandelen? Dan kun je je Velo kwijt aan de Bourla of kom je gewoon met de tram. Je kunt afstappen bij de Halte Oudaan, waar trams 4 en 7 stoppen. Jouw ideale route vind je via de routeplanner van De Lijn.

Pas op: inkom via de dienstingang! Adres: Willem Tellstraat z/n, 2000 Antwerpen (ingang via gietijzeren poort achteraan)

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.