Van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 4 september kun je tijdens de tweede zit weer studeren bij STUDY360-locaties. In de week voorafgaand aan de start van deze periode maken we alle locaties bekend en kun je je opnieuw inschrijven. Houd onze website dus in de gaten!

Theaterbuurt

Arenberg

Toitoitoi

Voor de echte cultuurfanaten onder ons is het een droom die uitkomt: vanaf nu kun je studeren in één van de hipste cultuurhuizen van Antwerpen, dé Arenberg. Al jaren is de Arenberg het cultureel centrum van de theaterbuurt en vormt het een broedplaats voor uiteenlopend artistiek talent. Van grappenmakers en rock ‘n rollers tot nachtegaaltjes en nu dus ook de blokkende student; iedereen is hier van harte welkom om inspiratie op te doen en gebruik te maken van de Arenberg als ultieme inspirerende voedingsbodem. Een groot pluspunt? Als je nood hebt om je brein even op pauze te zetten, dan pak je gewoon ter plaatse een toffe voorstelling mee.

Adres

Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen

03 202 46 11

Google Maps

Openingsuren

Deze locatie opent op 9 december 2019.

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis thee - Gratis water - Lockers - Oordopjes - Ontspanningsruimte - Ping pong - Gratis drinkbussen

Rolstoeltoegankelijkheid

De Arenberg is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op het gelijkvloers en aan de Grote Zaal bevinden zich ook aangepaste sanitaire voorzieningen.

Tijd voor een pauze

Je vervelen in de theaterbuurt? Daar hebben wij nog nooit van gehoord. Pauzemogelijkheden in overvloed, dus.

Even je benen strekken, languit in een zetel hangen of zelfs schommelen? Dat kan je steeds in BARLOKAL. Of ultiem genieten van een ontspannende cabaret- of muziekvoorstelling na een stevige bloksessie? Check het december-programma van de Arenberg!

Gun jezelf een frisse neus en wat extra vitamine D tijdens een wandeling door Den Botaniek. Hongerige studentjes kunnen terecht bij Frites Atelier voor fancy frietjes of bij De Arme Duivel voor het beste stoofvlees van ‘t Stad. Is het na een lange dag blokken eindelijk tijd voor #treatyourself? Trek dan maar snel naar het Mechelseplein voor een frisse pint. Check voor meer pauze-inspiratie zeker ook eens onze Antwerpse studentengids, die bomvol topadresjes staat.

Bereikbaarheid

Vanaf de studentenbuurt en vanaf Antwerpen Centraal Station is het ongeveer 15 minuten stappen naar de Arenberg. Slecht weer of stiekem geen zin om te wandelen? Dan kun je je Velo kwijt aan de Bourla of kom je gewoon met de tram. Je kunt afstappen bij de Halte Oudaan, waar trams 4 en 7 stoppen. Jouw ideale route vind je via de routeplanner van De Lijn.