Skip to main content.

Momenteel zijn alle locaties gesloten. De volgende editie start op 30 april 2024.

YWCA

Registreer
Start of main content.

Al sinds 1919 steunt deze organisatie vrouwen in nood, sinds 2023 steunt de YWCA ook studenten in nood! Net achter het Koninklijk Museum van Schone Kunsten bevindt zich de Young Women's Christian Association. Een klein maar fijn rijhuisje waar elke student zich thuis zal voelen.

Adres

Paleisstraat 41, 2018 Antwerpen, België

Google Maps

Openingsuren

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

wifi - gratis koffie - gratis thee - gratis water

Rolstoeltoegankelijkheid

Vergeet zeker niet je eigen koffietas mee te nemen!

Tijd voor een pauze

In het bruisende Zuid is er natuurlijk aan cosy lunchplekjes geen gebrek. Op 2 minuten wandelen vind je CAMION Antwerpen, een trendy, vegan restaurant met de beste sandwiches en snacks.

Eerder nood aan een cafeïne kick? Steek de Amerikalei over naar Andy Roasters for some funky vibes. Geniet van je koffietje binnen of, als het zonnetje erdoor komt, op Andy’s terras.

Wil je de studiedag in (klassieke) stijl afsluiten? Het prachtige KMSKA is op wandelafstand van YWCA en heeft genoeg kunst te bieden om uren in rond te dwalen. Zin om jezelf op een andere manier te belonen na al dat harde studeerwerk? Ook de populaire wijnbistro Patine ligt om de hoek. Vooral op woensdag is dit zeker de moeite; dan zijn alle glazen wijn aan €3! Tal van andere gezellige barretjes vind je op de Marnixplaats, gewoon aan de overkant van de Leien. Luxe!

Bereikbaarheid

Dit vrouwenfort is dankzij haar ligging, dicht bij de Amerikalei, makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Tram 1, tram 7 en tram 10 got you covered. 

Fiets jij liever nog even vooraleer je aan het studeerwerk begint? Onze STUDY360-locatie bevindt zich op slechts 5 minuten fietsen van de Groenplaats. Met twee Velo-stations in de buurt zal je altijd wel ergens je fiets kunnen droppen.

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.