Het is weer tijd voor STUDY360! Ben je ziek geworden en heb je op één van onze locaties gestudeerd? Bel dan direct ons noodnummer: 0489 91 56 60.

Centrum

Hofstraat

Blokken als burgemeester

Het bekendste huis van ’t Stad werd in 1565 gebouwd ter vervanging van het Oude Schepenhuis en sindsdien is dit Antwerpse pronkstuk niet meer weg te denken van de Grote Markt. Meer dan drie jaar stond het Stadhuis in de steigers en werd de werkplek van de burgemeester, schepenen en al hun medewerkers verplaatst naar de Hofstraat, net om de hoek. Vandaag, in 2021, openen de deuren zich ook voor jou: onze toekomstige burgemeester?

Adres

Hofstraat 17, 2000 Antwerpen

Google Maps

Openingsuren

Deze locatie opent op 2 augustus 2021.

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI

Tijd voor een pauze

Vanaf de Grote Markt kan je alle kanten op om even te ontspannen tijdens je pauze. Neem een lunch mee van huis en wandel naar de Scheldekaaien om deze op te peuzelen in de zon. Nood aan cafeïne? Een lekkere coffee to go haal je aan de overkant bij Caffe Mundi. Bij Tartoer scoor je zowel heerlijke koffies als lekkere lunches.

Wil je de wijk nog verder verkennen? Check de Studentengids Antwerpen met zeven wandelingen op studentenmaat. Ideaal om even je neus mee buiten te steken!

Openingsuren en take-away services wijzigen snel in coronatijden, check dus zeker eerst de digitale kanalen van deze spots zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan!

Bereikbaarheid

De Hofstraat – Het Stadhuis is centraal gelegen in Antwerpen. Velostation 060 bevindt zich op steenworpafstand aan de Grote Markt.

Kom je met de tram? Dan kan je lijn 15 of 9 vanaf Diamant nemen tot de Groenplaats, vanaf daar wandel je langs de Kathedraal naar de Grote markt. Vanaf het Koningin Astridplein kan je tram 10 of 11 nemen tot aan de Melkmarkt. Vervolgens wandel je door de Korte Nieuwstraat en ga je rechts de Koepoortstraat in en sla linksaf de Kaasrui in en je wandelt recht op het Stadhuis af. Jouw ideale route vind je via de routeplanner van De Lijn.

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.