Eilandje

Red Star Line Museum

WELKOM AAN BOORD

Studeren in een Loods die geschiedenis uitademt? Miljoenen passagiers vertrokken vanuit deze plek op zoek naar een beter leven in Amerika. Het Red Star Line Museum vertelt hun verhaal. Laat de migratieverhalen van vroeger en nu je inspireren en motiveren tijdens de examenperiode. Je kan studeren in een verborgen hoekje in het museum, of bij mooi weer zelfs op onze toren.

Opgelet: Het museum en de bar is ook open voor publiek, dus we voorzien hoofdtelefoons om jullie concentratie niet te verstoren.

Adres

Montevideostraat 3
2000 Antwerpen

03 298 27 70

Google Maps

Diensten

WIFI - Gratis water - Lockers - Hoofdtelefoons - Bar met snacks en drankjes. Gratis bijvullen van eigen drinkflesjes. Massagezetels. Spelkoffer aan de balie met diverse spelen voor buiten (kaaien, dokken of park in de buurt). Gratis museumbezoek. Mogelijkheid om bij goed weer op de toren te studeren.

Onze bar voorziet snacks en drankjes aan studentikoze prijzen. Je kan er ook een picknick of lunch kopen.

Rolstoeltoegankelijkheid

Alle studieplekken en het ganse museum zijn rolstoeltoegankelijk.

Tijd voor een pauze

Nood aan een pauze? Keuze genoeg! Je kan helemaal tot rust komen in een massagestoel in de Loods of het vluchtelingenspel tot de laatste level spelen. Leef je uit met een attribuut uit onze spelkoffer, die je kan ontlenen aan de balie. Frisbee buiten aan de kaaien en herhaal terwijl die formules of woordenlijstjes. Of ga met je picknick uit de bar even uitwaaien aan het water.

Bereikbaarheid

Je kan het museum het best met de fiets of de tram bereiken. Er is een vélo-station vlak naast de deur aan de Rijnkaai. Tram 7 stopt aan de eindhalte MAS. Van daar is het nog 5 minuutjes te voet.

In samenwerking met