Nieuw Zuid

Plein Publiek

De studieplek van de toekomst

Nieuw Zuid is the place to be en dat is mede dankzij de herrijzenis van Plein Publiek. De immens populaire eet- en uitgaansplek moest met serre en al verkassen (snap je’em?) van het binnenplein van de Fierensblokken naar de site achter het gerechtsgebouw. Een beetje minder centraal gelegen dus, maar eigenlijk is deze locatie nog vetter dan de vorige door het zicht op de Schelde. Bij Plein Publiek staat alles in het teken van duurzaamheid. Planten worden met pesticide-vermijdende LED-technologie gekweekt, het restaurant draait op zero-waste energie en je drinkt het water waarmee je je handen hebt gewassen (geen zorgen, het wordt uiteraard eerst gezuiverd). Ook de bewoners van Nieuw Zuid worden gestimuleerd om zo duurzaam mogelijk te wonen en leven. Leer deze plek-van-de-toekomst kennen door in Plein Publiek te blokken.

Adres

D'Herbouvillekaai 19
2020 Antwerpen

0479650693

Google Maps

Openingsuren

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Gratis water - Ontspanningsruimte - Zomerbar

De zomerbar - een dakterras met prachtig zicht op de Schelde - is open van woensdag tem zondag, telkens van 15-24u. De ideale namiddagpauze dus voor een verfrissend drankje!

Rolstoeltoegankelijkheid

De serre bevindt zich op het gelijkvloers en is rolstoeltoegankelijk. Let op: klein opstapje (15 cm) naar de toiletten.

Tijd voor een pauze

Nieuw Zuid is, zoals je wel kan raden, een nieuwe buurt, waardoor er (nog) niet al te veel drink- en eetgelegenheden in de directe nabijheid te vinden zijn. Het meest noemenswaardige is Barchel in de Jos Smolderenstraat, waar je heerlijk kan ontbijten en lunchen. Ook in Plein Publiek zelf kan je terecht voor een lekkere hap. Op donderdag en vrijdag gaat om 17 uur de keuken open, die gespecialiseerd is in de grill (let op: reserveren is noodzakelijk). Van woensdag tot en met zondag kan je er vanaf 15u ook terecht in de Congé Zomerbar, de rooftopbar van Plein Publiek. En natuurlijk is het Zuid niet veraf, met toppers als Umami, Fiskebar, Dansing Chocola en De Nieuwe Linde. De Waterpoort en Cinema Zuid zijn ook niet veraf en meer dan het bezoeken waard.

Bereikbaarheid

Aan de Bolivarplaats stopt lijn 8, aan Waterpoort lijn 30 en aan halte Pacificatie lijn 4. Plein Publiek is dan vanop wandelafstand bereikbaar. Jouw ideale route kan je vinden via de routeplanner van De Lijn. Het dichtstbijzijnde velo-station is velo 342 – Nieuw Zuid.

Er is een fietsenstalling op Plein Publiek voor wie met de fiets komt.