Ben je ziek geworden en heb je op één van onze locaties gestudeerd? Bel dan direct ons noodnummer: 0489 91 56 60.

Centrum

Nottebohmzaal

De verborgen parel van de Hendrik Conscience Bibliotheek

Aan het mooiste pleintje van Antwerpen, met de Sint-Carolus Borromeuskerk als buur, is de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience een literaire schatkamer boordevol eeuwenoud Vlaams cultureel patrimonium. De bibliotheek bevat een schat aan informatie tot vijf eeuwen terug in de tijd. Meer weten over de geschiedenis van Antwerpen en Vlaanderen? Op zoek naar een werk uit de Nederlandse letterkunde? De magazijnen van deze bijzondere bibliotheek herbergen een indrukwekkende collectie, meer dan anderhalf miljoen volumes groot, van antieke drukken tot de meest recente publicaties.

Adres

Hendrik Conscienceplein 4
2000 Antwerpen

03 338 87 10

Google Maps

Openingsuren

Deze locatie opent 31 mei 2021.

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Oordopjes

Rolstoeltoegankelijkheid

Er is een lift en rolstoeltoegankelijke toilet aanwezig.

Tijd voor een pauze

Wil je even een luchtje scheppen? Wereldberoemd is het Frites Atelier van Sergio Herman. Frieten en Sergio, need we say more? Het Atelier bevindt zich in de Korte Gasthuisstraat, op een kleine tien minuten wandelen van de Erfgoedbibliotheek. Vlakbij vind je de Minderbroedersrui, waar je terecht kan voor een gezonde hap bij SuperNatural Food. Voor een lekkere soep of quiche kan je bij Simpy Marie terecht. BOHM & Berkel heeft dan weer het mooiste terras op het Conscienceplein.  Nood aan koffie? Normo is één van de hipste koffiezaakjes in Antwerpen.

Wil je de wijk nog verder verkennen? Check de Studentengids Antwerpen met zeven wandelingen op studentenmaat. Ideaal om even je neus mee buiten te steken!

Openingsuren en take-away services wijzigen snel in coronatijden, check dus zeker eerst de digitale kanalen van deze spots zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan!

Bereikbaarheid

Velo-stations en fietsenstallingen bevinden zich in de Lange Nieuwstraat zelf. Het Centraal Station ligt op een kleine 20 minuten wandelafstand. Je kan natuurlijk ook de metro nemen (5, 3, 9 en 15) die aan de Meir stopt. Vanaf daar wandel je een vijftal minuutjes. Neem je liever de tram? Trams 7, 11en 24 brengen je tot aan de Melkmarkt. Om de hoek bevindt zich de bibliotheek. Jouw ideale route stippel je uit met de routeplanner van De Lijn.

In samenwerking met

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.