STUDY360 is afgelopen. Hou eind juli onze website in de gaten en kom te weten welke locaties je vanaf 5 augustus terug kan studeren!

Centrum

Nottebohmzaal

De verborgen parel van de Hendrik Conscience Bibliotheek

Aan het mooiste pleintje van Antwerpen, met de Sint-Carolus Borromeuskerk als buur, is de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience een literaire schatkamer boordevol eeuwenoud Vlaams cultureel patrimonium.

De bibliotheek bevat een schat aan informatie tot vijf eeuwen terug in de tijd. Meer weten over de geschiedenis van Antwerpen en Vlaanderen? Op zoek naar een werk uit de Nederlandse letterkunde? De magazijnen van deze bijzondere bibliotheek herbergen een indrukwekkende collectie, meer dan anderhalf miljoen volumes groot, van antieke drukken tot de meest recente publicaties.

Jullie krijgen de kans om te studeren in de historische en beeldschone Nottebohmzaal, meteen ook de locatie van enkele topstukken uit de collectie.

Voor wie er niet op tijd bij is, is er gelukkig ook nog de leeszaal (ingang via Korte Nieuwstraat). Ook daar kan je heerlijk rustig studeren.

Adres

Hendrik Conscienceplein 4
2000 Antwerpen

03 338 87 10

Google Maps

Openingsuren

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis thee - Gratis water - Oordopjes - Ontspanningsruimte - Stopcontacten - Fleecedekens - Leeslampjes

Rolstoeltoegankelijkheid

Er is een lift en rolstoeltoegankelijke toilet aanwezig.

Tijd voor een pauze

Wil je even een luchtje scheppen? Wereldberoemd is het Frites Atelier van Sergio Herman. Frieten en Sergio, need we say more? Het Atelier bevindt zich in de Korte Gasthuisstraat, op een kleine tien minuten wandelen van de Erfgoedbibliotheek. Op het Conscienceplein is er ook het sympathieke Simply Emily voor dagverse soepen en quiches. Vlakbij vind je de Minderbroedersrui, waar je terecht kan voor een gezonde hap bij Eten vol Leven of SuperNatural Food. Voor een ontbijtje, brunch of lunch mag je zeker Tartine niet overslaan. Nood aan koffie? Normo is één van de hipste koffiezaakjes in Antwerpen. Als je richting de Meir loopt, ga je langs Sint-Katelijnevest waar je Cuperus vindt. De dag afsluiten met een wijntje, pintje of ‘ne frisse cola’? Café De Zwaan op het Conscienceplein is the place to be.

Zin in een korte pauze heel dichtbij? Bekijk het programma van de Erfgoedbibliotheek en volg een rondleiding of pik een lezing mee!

Nog meer inspiratie? Op de studieplek vind je de Antwerp Student Guide, met alle must-know adresjes in de buurt.

Bereikbaarheid

Velo-stations en fietsenstallingen bevinden zich in de Lange Nieuwstraat zelf. Het Centraal Station ligt op een kleine 20 minuten wandelafstand. Je kan natuurlijk ook de metro nemen (5, 3, 9 en 15) die aan de Meir stopt. Vanaf daar wandel je een vijftal minuutjes. Neem je liever de tram? Trams 7, 11en 24 brengen je tot aan de Melkmarkt. Om de hoek bevindt zich de bibliotheek. Plan je ideale route met de routeplanner van De Lijn.

In samenwerking met