Antwerpen Noord

Noordpoort

De poort naar een goeie examenperiode

Op een boogscheut van campus Spoor Noord en de Ellermansstraat staat een opmerkelijk geel gebouw dat wordt afgesloten door een immense poort. Het mag dus geen raadsel zijn waarom de co-working space van Bart Peeters – neen, niet zanger van beroep, wel publiciteitsfotograaf – Noordpoort heet. In het 19e-eeuwse stulpje met een industriële look is er plaats voor maar liefst zestig ondernemers, die er tussen de sanseveria’s en de Arabische tapijten lucratieve deals sluiten. Tijdens de (her)examens kunnen studenten hier neerstrijken en aan de ultra moderne bureaus hun boeken openslaan.

Adres

Dambruggestraat 336
2060 Antwerpen

033699499

Google Maps

Openingsuren

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis thee - Gratis water

Eigen koffie/waterbeker meebrengen.

Tijd voor een pauze

Voor een stevige en gezonde lunchpauze moet je in Le Red Fox zijn, voor een krokant broodje in Knabbel & Babbel Dam en voor een kopje koffie in Brandbar. Op het Sint-Jansplein is het goed vertoeven in Rode http://www.rode7.be7 en de beentjes kunnen naar omhoog in Bar Noord zomerbar. Tip: neem Kubb mee of een frisbee en leef je uit in het park, want beweging is naar het schijnt de beste pauze. Maar zie wel dat je terug op tijd achter je boeken zit, hè.

Bereikbaarheid

Noordpoort is relatief goed bereikbaar met het openbaar vervoer, als je er niet tegen opziet om even te wandelen. De Lijn stopt aan halte Antwerpen Noorderplaats met onder andere lijnen 17 en 23. Stippel jouw ideale route uit met de routeplanner De Lijn. Kom je liever met de fiets? Aan Park Spoor Noord kan je hem vastzetten. De dichtstbijzijnde Velo stations zijn 118-Dambrugge en 124-Park Spoor Noord 1.