Schipperskwartier

Het Stadsmagazijn

GEZELLIG STUDEREN ONDER HET DAK

Eindelijk een locatie aan het beruchte Schipperskwartier! Deze STUDY360-locatie is een bruisende culturele ontmoetingsplek waar voor iedereen wat te beleven valt. Het hele jaar door worden hier leuke activiteiten, cursussen en optredens georganiseerd. Als je zin hebt om zelf iets te organiseren dan is dat ook mogelijk; huur vanaf 6 euro al een zaaltje! Bovendien zijn er diverse voorstellingen of expo’s te bezoeken en is er een ruilbib met ‘living’ aanwezig waar je in je pauze even weg kan dromen met een spannend boek.

Gedurende de blok is bovenop alle bedrijvigheid de mooie historische zolder ingericht om jullie te verwelkomen.

Adres

Keistraat 7
2000 Antwerpen

03 292 63 80

Google Maps

Openingsuren

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Gratis koffie - Gratis thee - Gratis water - Hoofdtelefoons - Oordopjes - Ontspanningsruimte - Ping pong - Ruilbib, ontspanningsactiviteiten door Het Stadsmagazijn

Rolstoeltoegankelijkheid

De zolder is bereikbaar met de lift.

Tijd voor een pauze

Het café van het Stadsmagazijn is een perfecte plek voor een goede kop koffie, een verse tas bio soep of een lekkere croque monsieur. Einde van de maand en weinig budget? Geen probleem, je eigen lunch meenemen is toegestaan!

Tip: combineer je kop koffie met een fijn boek uit de ruilbib. Toch zin in wat frisse lucht? Maak een wandelingetje rondom het MAS en haal je dagelijkse portie vitamines bij sapjesbar Maona. Voor broodjes en andere heerlijkheden kun je terecht bij KoffieKlap, Cuperus of Tartine. In huiskamer-koffiebar Normo mag je je eigen lunch meebrengen (en zelfs opwarmen in de magnetron!) en heb je overigens de beste koffies. ‘s Avonds (op donderdag en vrijdag) wordt er lekker en betaalbaar vegetarisch gekookt bij Het Bos; van Koreaans tot pizza, iedere week wat anders. Vervolgens sluit je een lange dag studeren af met een welverdiende pint bij Papa Jos of Cfou.

Nog meer inspiratie? Op de studieplek vind je de Antwerp Student Guide, met alle must-know adresjes in de buurt.

Bereikbaarheid

Het Stadsmagazijn is goed bereikbaar met de fiets of Velo. De dichtstbijzijnde Velostations zijn ‘049 Tolhuis’ en ‘050 Klapdorp’. Kom je liever met het openbaar vervoer? Gebruik dan de routeplanner van De Lijn. Er stoppen verschillende tram- en buslijnen op wandelafstand. Tram 7 halte ‘Sint-Paulusplaats (50m). Trams 11, 12 en 24 halte ‘Sint-Katelijne’ (500m).

In samenwerking met