Ben je ziek geworden en heb je op één van onze locaties gestudeerd? Bel dan direct ons noodnummer: 0489 91 56 60.

Markgrave

deSingel

DE KUNST VAN HET STUDEREN

Dit iconische gebouw langs de Antwerpse Ring hebben jullie ongetwijfeld al eens gespot. Veel artiesten uit binnen- en buitenland hebben hier reeds hun kunsten getoond of dromen ervan om dit nog te mogen doen. Dans, theater, muziek en architectuur krijgen er een plaats naast elkaar (zelfs letterlijk, kijk maar eens naar het dak!) en met een rijk gevuld programma betrekken ze mensen van verschillende leeftijden en interesses. deSingel is een kunstinstelling van de Vlaamse gemeenschap. Op dezelfde site resideren ook het Vlaams Architectuurinstituut, Eastman (het gezelschap van Sidi Larbi Cherkaoui), ChampdAction, I Solisti del Vento, Radio 2 en het Conservatorium, waar studenten de kans krijgen om zich te ontplooien binnen de verschillende opleidingen. Er is ook een leeszaal en een Grand café.

Adres

Desguinlei 25
2018 Antwerpen

03 244 19 20

Google Maps

Openingsuren

Deze locatie opent op 19 april 2021.

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Ontspanningsruimte - Binnentuin voor sport en spel

Er staan her en der ook frisdrankautomaten. Woensdag 12 juni kans op geluidshinder.

Rolstoeltoegankelijkheid

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Tijd voor een pauze

De grote binnentuin biedt een oase aan rust te midden van de drukke stad. Je kan er rustig een boek lezen, je lunch eten, in de buitenlucht bijpraten met vrienden of aan yoga doen.

Op wandelafstand van deSingel vind je ook nog Brusketta. Hier kan je een lekkere Italiaanse lunch of diner afhalen. Kofika biedt heerlijke take-away koffies, verse salades en broodjes aan. Liever snel iets in de supermarkt halen? De Albert Heijn is op slechts 5 minuten wandelen van deSingel.

Openingsuren en take-away services wijzigen snel in coronatijden, check dus zeker eerst de digitale kanalen van deze spots zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan! 

Bereikbaarheid

Je geraakt hier vlot met de stadsfiesten. Velo Antwerpen heeft een station (Velo 013 – De singel) vlak naast de deur en ook Cloudbike heeft er een dropzone voorzien. Je eigen fiets kan je kwijt in de ruime fietsenstalling van het gebouw. Kom je met het openbaar vervoer? Tram 2, 6 en bus 22 stoppen aan de halte deSingel op de Jan van Rijswijcklaan en bussen 38 en 298 stoppen voor de deur op de Desguinlei. Bus 17 stopt aan halte Desguinlei in de Karel Oomsstraat en is slechts een paar minuutjes wandelen. De snelste route vind je via de routeplanner van de De Lijn.

In samenwerking met

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.