STUDY360 is afgelopen. Hou eind juli onze website in de gaten en kom te weten welke locaties je vanaf 5 augustus terug kan studeren!

Markgrave

deSingel

DE KUNST VAN HET STUDEREN

Dit iconische gebouw langs de Antwerpse Ring hebben jullie ongetwijfeld al eens gespot. Veel artiesten uit binnen- en buitenland hebben hier reeds hun kunsten getoond of dromen ervan om dit nog te mogen doen. Dans, theater, muziek en architectuur krijgen er een plaats naast elkaar (zelfs letterlijk, kijk maar eens naar het dak!) en met een rijk gevuld programma betrekken ze mensen van verschillende leeftijden en interesses. deSingel is een kunstinstelling van de Vlaamse gemeenschap. Op dezelfde site resideren ook het Vlaams Architectuurinstituut, Eastman (het gezelschap van Sidi Larbi Cherkaoui), ChampdAction, I Solisti del Vento, Radio 2 en het Conservatorium, waar studenten de kans krijgen om zich te ontplooien binnen de verschillende opleidingen. Er is ook een leeszaal en een Grand café.

In de winter biedt deSingel plaats aan 32 studenten van STUDY 360 om hun studeerkunsten te tonen in de blauwe en rode foyer met uniek uitzicht over de Antwerpse Ring. Daarnaast maken het ontspannen in de tuin, gratis wifi, de mogelijkheid tot het meepikken van een voorstelling en de ruime openingsuren van deze locatie een waar studeerparadijs.

Adres

Desguinlei 25
2018 Antwerpen

03 248 28 28

Google Maps

Openingsuren

Wisselend aantal studieplekken, check dus zeker goed de kalender!

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Ontspanningsruimte - Binnentuin voor sport en spel

De foyers zijn open als studieplek van 9u tem 18u. Eten en drinken kan in de refter van het Conservatorium of in Grand café deSingel. Ook in de Artiestenfoyer kan je terecht voor een drankje. Er staan her en der ook frisdrankautomaten.

Rolstoeltoegankelijkheid

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Tijd voor een pauze

De grote binnentuin biedt een oase aan rust te midden van de drukke stad. Je kan er rustig een boek lezen, je lunch eten, bijpraten met vrienden of aan yoga doen. Heb je nood aan beweging, dan bieden een partijtje badminton of pingpong een sportieve oplossing.

Lekker eten kan je in Grand café de Singel. Op wandelafstand vind je ook nog Cafe Kamiel waar je op donderdag terecht kan voor spaghetti à volonté, in Brusketta kan je lekker italiaans lunchen of dineren, Kofika biedt heerlijke koffies, verse salades en broodjes aan en in de Colmar kan je aan democratische prijzen gaan eten met al je blokmaten. Liever gewoon snel iets in de supermarkt halen? De Albert Heijn is op slechts 5 minuten wandelen van deSingel.

Bereikbaarheid

Je geraakt hier vlot met de stadsfiesten. Velo Antwerpen heeft een station (Velo 013 – De singel) vlak naast de deur en ook Cloudbike heeft er een dropzone voorzien. Je eigen fiets kan je kwijt in de ruime fietsenstalling van het gebouw. Kom je met het openbaar vervoer? Tram 2, 6 en bus 22 stoppen aan de halte deSingel op de Jan van Rijswijcklaan en bussen 38 en 298 stoppen voor de deur op de Desguinlei. Bus 17 stopt aan halte Desguinlei in de Karel Oomsstraat en is slechts een paar minuutjes wandelen. De snelste route vind je via de routeplanner van de De Lijn.

In samenwerking met