Berchem

Brouwerij De Koninck

BOLLEKES VOOR BOLLEBOZEN

Studeren in het nirvana voor de Antwerpse student? Het kan, nu Brouwerij De Koninck zich aansluit bij STUDY360! De iconische stadsbrouwerij opent de deuren van de mooiste zaal van haar museum voor jou: het brouwershuis. De authentieke sfeer in het brouwershuis zorgt ervoor dat je een ultiem warm welkom krijgt. Studeren doe je hier in stijl; laat je inspireren door de adembenemende lusters aan het plafond of droom even weg bij het uitzicht op het Koning Albertpark. Ook je studiedag kan je hier afsluiten als een rasechte Antwerpse student: met een bolleke in de hand in de oude brouwzaal die is omgetoverd tot een hippe bar.

Adres

Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen

03 866 96 90

Google Maps

Openingsuren

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

WIFI - Gratis water - Lockers - Ontspanningsruimte - Zitballen

Rolstoeltoegankelijkheid

De hele site is perfect voorzien op rolstoelgebruikers. Alles is bereikbaar met de lift en er zijn aangepaste toiletten.

brouwerij de koninck brouwerij de koninck brouwerij de koninck

Tijd voor een pauze

Bij Stadsbrouwerij De Koninck bevind je je in het pauzewalhalla. Bezoek de brouwerij, test al hun bieren in de bar (best ná je studiesessie), zoek hun zonnige terrasjes voor een lekkere lunch in één van de bistro’s of laat je verleiden door een onvergetelijke bbq-ervaring in hun Black Smoke Bar. Liever een frisse neus halen? Vlakbij vind je het Koning Albertpark waar je wat kan bekomen van intense studeersessie en een voorraadje broodnodige vitamine D kan inslagen. Even je gedachten verzetten? Trek dan een baantje in het Olympisch zwembad Wezenberg dat op 5 minuutjes fietsen van de brouwerij verwijderd ligt óf ga voor een op en top culturele pauze en breng een bezoekje aan galerij ExtraCity in de Eikelstraat.

Check voor meer pauze-inspiratie zeker ook eens de Antwerpse studentengids.

Bereikbaarheid

Met de trein? Vanaf Antwerpen Berchem wandel je een kwartier naar Brouwerij De Koninck. Kom je liever met de fiets? Je velo kan je recht tegenover de brouwerij parkeren. Bewaar je je energie liever voor het studeren? Met de tram hoef je er maar een minuutje wandelen voor over te hebben. Met tram 7 en 15 rijdt je van het centrum tot deze iconische plek. Afstappen doe je aan de halte Berchem Merode. Je ideale route vind je via de routeplanner van De Lijn.

In samenwerking met