STUDY360 is afgelopen. Houd begin mei onze website in de gaten en ontdek de studielocaties voor de volgende blokperiode!

Centrum

Bourlaschouwburg

To study or not to study

In deze 19e-eeuwse foyer kun je je eigen plekje zoeken en toch met veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Je studeert ‘in stijl’ kan je wel zeggen. Pierre Bruno Bourla bouwde de schouwburg in 1830 en in 1834 ging de eerste opera in première. Alle belangrijke Antwerpse mensen zijn jullie de afgelopen 183 jaar al voorgegaan in deze ruimte en wie weet, is er wel wat kennis blijven hangen in de hoge plafonds. Als je na een dag studeren je verstand even op totaal iets anders wil zetten kan je op verscheidene dagen in januari om 20u ’s avonds naar een voorstelling komen van Toneelhuis. Zij voorzien mooie aanbiedingen tijdens jullie blokperiode.

Adres

Komedieplaats 18
2000 Antwerpen

Google Maps

Openingsuren

Op weekdagen van 10 uur tot 17 uur, gesloten in het weekend.

Voeg toe aan jouw kalender

Rolstoeltoegankelijkheid

Lift en rolstoeltoegankelijke toiletten zijn aanwezig.

Tijd voor een pauze

In De Foyer is het stilte en concentratie. In de trappenhal kun je uitblazen op de zetels en in de inkomhal vind je de PIERRE, maar je mag deze ruimte ook gebruiken om even rustig je lunch op te eten.

Om je geest en je lichaam een opfrisbeurt te geven, worden vanaf 4 januari op dinsdag- en donderdagmiddag gratis yoga-sessies aangeboden om 16 uur. Hiervoor ligt een inschrijvingslijst klaar.

Op 5 minuten wandelen van de Bourlaschouwburg vind je een aantal café’s met lekker broodjes en top koffie. De Graanmarkt, het Theaterplein en de Oude Vaartplaats zijn vlakbij. Voor een verfrissende zuurstofboost duik je even de Botanische tuin in, 5 minuten stappen in de Leopoldstraat.

Nog meer inspiratie? Op de studieplek vind je de Antwerp Student Guide, met alle must-know adresjes in de buurt.

Bereikbaarheid

Fietsen kan je ruimschoots kwijt rond de Bourlaschouwburg. Het dichtstbijzijnde velo-station is velo 036 – Bourla, om de hoek. Tram 4 en 7 stoppen aan de Oudaan, op 5 minuten stappen. Jouw ideale route kan je vinden via de routeplanner van De Lijn.

In samenwerking met