Skip to main content.
Theaterbuurt

Bourlaschouwburg

Registreer
Start of main content.

TO STUDY OR NOT TO STUDY

In deze 19e-eeuwse foyer kun je je eigen plekje zoeken en toch met veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Je studeert ‘in stijl’ kan je wel zeggen. Pierre Bruno Bourla bouwde de schouwburg in 1830 en in 1834 ging de eerste opera in première. Alle belangrijke Antwerpse mensen zijn jullie de afgelopen 184 jaar al voorgegaan in deze ruimte en wie weet, is er wel wat kennis blijven hangen in de hoge plafonds.

STUDEER CORONAPROOF

Toneelhuis voorziet de nodige hygiëne. Voorzie zelf ook de -tegen dan geldende- voorzorgsmaatregelen, anders mag je niet naar binnen.

Adres

Komedieplaats 18
2000 Antwerpen

03 224 88 44

Google Maps

Openingsuren

Voeg toe aan jouw kalender

Let op: hiermee worden de huidige openingsuren gedownload. Check steeds de website voor mogelijke wijzingen.

Diensten

wifi

Het spijt ons enorm, maar omwille van Covid-19 kunnen we dit keer geen extra verwennerij aanbieden. Breng dus je eigen drinken en lunch mee.

Rolstoeltoegankelijkheid

Lift en rolstoeltoegankelijke toiletten zijn aanwezig.

Tijd voor een pauze

In De Foyer is het stilte en concentratie. Omwille van Covid-19 zul je deze keer aan je eigen tafeltje moeten blijven. We raden aan om tijdens je pauze naar buiten te gaan, frisse lucht doet deugd!

Op vrijdag en zaterdag is BAR PIERRE open, in de inkomhal van de Bourla. Verder zijn de Graanmarkt, het Theaterplein en de Oude Vaartplaats vlakbij om een broodje of koffie af te halen. Voor een verfrissende zuurstofboost duik je even de Botanische tuin in, 5 minuten stappen in de Leopoldstraat.

Openingsuren en take-away services wijzigen snel in coronatijden, check dus zeker eerst de digitale kanalen van deze spots zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan! 

Bereikbaarheid

Fietsen kan je ruimschoots kwijt rond de Bourlaschouwburg. Het dichtstbijzijnde velo-station is velo 036 – Bourla, om de hoek. Tram 4 en 7 stoppen aan de Oudaan, op 5 minuten stappen. Jouw ideale route kan je vinden via de routeplanner van De Lijn.

In samenwerking met

De beschikbare studieplaatsen kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.

De openingsuren kunnen niet worden getoond door een technisch probleem.
Probeer de pagina te herladen.